WiFi hálózat kiépítése, Acces Point irodáknak és kisvállalkozásoknak

Korszerű környezetben dolgozóknak sok problémát okozhat a lassú internet vagy instabil helyi hálózat. Határidős munkák, fontos online meetingek, videós streaming események dőlhetnek kudarcba, ha egy munkahelyen nem történt megfelelő WiFi hálózat kiépítése. Létezik megoldás arra, hogy az Ön vállalkozása az egész irodában teljes vezeték nélküli lefedettséget és villámgyors jelsebességet nyújtson.

Egy olyan munkahelyi WiFi hálózat, amit egyszerre többen használnak, önmagában nem garantál hatékonyságot. Sok vállalkozásnál kockázatos, ha a dolgozók hozzáférhetnek a vezetőség eszközeihez vagy adataihoz. Sokszor ideális lenne, hogy a hálózathoz csak ideiglenesen csatlakozó személyek, vendégek ne használják el a teljes WiFi sávszélességét.

WiFi hálózat kiépítése Ubiquiti Access Point-ok használatával

Szolgáltatásom része megbízható Wi-Fi hálózat kiépítése irodák és kisvállalkozások számára. Ehhez Ubiquiti Acces Point-okat használok, amelyek kisebb lakásoktól nagyobb irodaházakig kedvező ár/érték arányú, piacvezető megoldásnak számítanak. E technológia segítségével “buborék” jellegűen, különálló hálózatok is létrehozhatók egy munkahelyen belül. Így eldöntheti, hogy akik használják az Ön WiFi hálózatát, azoknak mekkora sávszélesség álljon rendelkezésükre és mely eszközökhöz tudjanak hozzáférni.

UniFi hálózat jelentése

A UniFi szoftveresen irányított környezet. Ez azt jelenti, hogy a hálózathoz csatlakoztatott eszközöknek (access point-ok, switch-ek és router) nem kell különállóan működniük. Egy központi vezérlő irányítja azokat. Általában a vezérlő felületet nevezik UniFi hálózatnak. Egyedül, önmagát kiszolgáló szoftverként, vagy más Unify eszközökkel is használható. A Ubiquiti minden elképzelhető szituációhoz kínál Access Point (AP) készülékeket, szakszerű Wi-Fi hálózat kiépítése esetén maradéktalanul kielégítve az Ön vállalkozásának igényeit.

Wi-Fi jelerősítő használata irodában, kisvállalkozásoknál

A Ubiquiti Acces Point eszközei, vagy rövidebb néven AP-i nem foglalnak sok helyet. Lapos készülékházuk által könnyen telepíthetők beltéri környezetben, némely típusok akár álmennyezetre is rögzíthetők. Antennájuk 360 fokban üzemel, ezért a lehető legjobb lefedettséget nyújtják nemcsak otthonokban, hanem akkor is, ha nagyobb méretű irodai wifi erősítése és biztonságos hálózat építése a cél.

Wifi hálózat kiépítés folyamata

Előzetes tervezéssel segítek meghatározni, hogy milyen eszközökkel érhető el megfelelő jelerősség az Ön munkahelyén. A falak vastagságát, anyagát és az irodahelyiségek kialakítását is figyelembe veszem egy Ubiquiti által biztosított tervező szoftver használatával. Az alkalmazásba feltölthető kész tervrajz, vagy manuálisan is rajzolható az adott épület, amennyiben szükséges. Ha Ön nem tart igényt tervrajzra, akkor az eddigi Wifi hálózat kiépítés munkáimból rendelkezem annyi tapasztalattal, hogy bizonyos paraméterű épülethez hány AP szükséges.

További kérdése van?

Budapesten és Pest megye területén tudok segíteni Wifi hálózat kiépítése ügyében. Ha többet szeretne megtudni rendszergazda szolgáltatásaimról, akkor keressen bizalommal elérhetőségeim bármelyikén és készséggel állok rendelkezésére!

Referenciák