Fizikai sérülés mentes számítógép adatmentés

Kétségbeejtő élmény, amikor kulcsfontoságú adatok tűnnek el az Ön számítógépéről. Pedig minden ilyen katasztrófa könnyen megelőzhető lenne. Szolgáltatásaim részét képezi számítógép adatmentés, melynek igénylésével Ön minden fájlt biztonságosan tárolhat.

Számítógép adatmentés USB adathordozóval

Különféle módszerek léteznek a fájlok (vagy akár teljes merevlemez) lementésére. Az egyik legáltalánosabb eljárás, hogy a fájlokat lemásolja a számítógép könyvtárából egy külső helyre (ami lehet például eltávolítható USB pendrive). Ez könnyen és olcsón megvalósítható módszer, de nem a legbiztonságosabb. Minden hordozható háttértár könnyen elkallódhat és illetéktelen kezekbe kerülhet. Ha megsérül, akkor az összes rajta lévő adat megsemmisülhet.

Felhő alapú számítógép adatmentés

Dönthet úgy, hogy a számítógépéről készített adatmentést felhőben tartja. E módszer előnye, hogy az adatok távoli, biztonságos helyen tárolódnak. Szinte bármi történhet az Ön számítógépével, a felhőn lévő fájlok akkor is elérhetők lesznek. További előny, hogy az adatait internetkapcsolaton keresztül bárhonnan elérheti. A hozzáférés jelszóval védett, ezért a fájlokat csak jogosult személyek érhetik el. Esetleges hátránya, hogy a felhő alapú tárhely eléréséhez és adatmentés létrejöttéhez mindenképpen internetkapcsolat szükséges.

Számítógép adatmentés NAS eszközre

A NAS (network-attached storage, magyarra fordítva hálózatra csatlakoztatott merevlemez) egyik előnye, hogy egyidejűleg több számítógépről is készíthet biztonsági mentést. A mentési folyamat automatizálható. Hálózati adottságoktól függően vezetékkel és vezeték nélkül is hozzáférhet saját NAS eszközéhez. Ahogy megtörtént a konfigurálása, egy ilyen háttértár épp olyan egyszerűen elérhető, mintha az Ön számítógépének egyik merevlemeze volna. A legbiztonságosabb NAS tárolók több merevlemezt tartalmaznak, amelyek egymásról tükrözik az adatokat. Ezáltal, ha az egyik bármiért meghibásodik, a másikon elérhetők maradnak a fájlok.  Esetleges hátrányuk, hogy a megbízható NAS eszközök magasabb összegbe kerülnek. Emellett – a felhő alapú tárolástól eltérően – nem zárják ki teljesen a merevlemez meghibásodás esélyét.

Szeretné igényelni számítógép adatmentés szolgáltatásomat?

Fontos megjegyezni, hogy csak olyan számítógép adatmentésében tudok segíteni, amelynek háttértára nem sérült. Budapesten és Pest megye területén, alkalmi és hosszútávú ügyfeleknek is elérhető valamennyi számítógép karbantartással kapcsolatos szolgáltatásom. Ha szakértői segítséget keres egy vagy több számítógép adatmentéséhez, akkor keressen bizalommal elérhetőségeim bármelyikén!

Referenciák